Tillbaka till Uppfödare

Kung Rane

Kung Rane

Kung Rane

Vi har en liten uppfödning i den gamla staden Varberg som ligger på västkusten. Namnet är inspirerat av en vikingakung (Kung Rane) och vi bor på en höjd intill en vikingagrav med vacker utsikt över havet. Katterna bor med oss i en tvåvåningslägenhet med en populär balkong. Det finns många höga platser som tillfredsställer deras behov av att hoppa.

År 2006 köpte vi vår första Sokoke – Golden s Bertil som sällskap till vår gamla Aby Alex. Sedan upptäckte vi den spännande historien och de stora kvaliteter som sokokerasen har. Vi blev så fascinerade att vi beslutade att köpa en hona. Det blev Kimburu s Oktoba. 14/8 2009 födde hon fem underbara kattungar. Historien berättas på vår egen hemsida www.sokoke.se .

Efter en paus i avel hade Bertil, Oktoba och hennes kattunge Achilles blivit lite lata. De fick nu sällskap med S * Kadzonzo Etana som verkligen har varit en fantastisk vitamininjektion för dem. Hon är lekfull, snabb och har lätt för att lära och är helt övertygad om att hon är starkast trots att hon är hälften så stor som Bertil och Achilles.
En trevlig egenskap hos sokoken är att de vill hålla ihop i en flock och lägger sig ofta i en hög. Vår nya avelshona Etana är slank, högbent och har vackra färger och tecken. Hon vill vara nära både katter och människor. På midsommarafton 2014 födde hon sin första kull som bara blev en hona – Bona Dea som hon verkligen tog väl hand om. Sammantaget är hon en optimal avelshona så vi har nu parat henne med Halasi`s Bello Otieno vilket förhoppningsvis ska resultera i kattungar i slutet av april 2016.

 
Viktigast för oss är att få fram friska, sociala och på alla sätt trevliga kattungar. Mycket mänsklig kontakt lägger grunden till detta.

 

Bildgalleri – Våra Sokoke

Kontaktinformation

Goldens Bertil
Uppfödarnamn: Kung Rane
Hemsida: www.sokoke.se
E-mail: ✎ tageericsson@sokoke.se
Namn: Tage Ericsson
Ort: Varberg, Hallands län
Honor/Hannar: 2 fertila honor, 2 kastrerade hannar och 1 kastrerad hona.